Superalimente, prezentare si beneficii

superalimente, superfoods

Termenul de “superaliment” a aparut prima data in SUA, in jurul anilor ’90, iar cu trecerea timpului a inceput sa ia amploare in intreaga lume. Numit de americani “superfoods”, superalimentele dupa simpla denumire a acestora ne duc cu gandul la ceea ce ne ajuta foarte mult organismul si la ceva foarte sanatos. Asa si este. Aceste superalimente includ toate tipurile de alimente care sunt foarte sarace in calorii, dar foarte bogate in cele mai sanatoase vitamine,, minerale, nutrienti si alte elemente extrem de necesare organismului uman.

Cum oamenii devin din ce in ce mai interesati de o alimentatie sanatoasa, sunt atenti la ceea ce mananca si vor sa stie cat mai multe despre produsele alimentare existente pe piata, asa exista numeroase pareri despre superalimente.

Lista superalimentelor

Multi nutritionisti sunt de parere ca, in aceasta categorie, se pot include semintele si nucile, fructele uscate, cacao natural si boabele de cacao, polenul 100% natural, la care alti medici si specialist in alimentatie mai adauga: spirulina, algele marine, alimente organice, semintele de soia si multe altele de acest fel.

Beneficiile superalimentelor

Superalimentele includ, pe langa cele mentionate mai sus care sunt mai deosebite, si alimente precum legume bogate in minerale, vitamine, carne bogata in iod, de exemplu fructele de mare. Pentru ca legumele sa poata oferi organismului vitaminele si mineralele necesare, acestea trebuie consummate cat mai crude.

Introducerea in alimentatie a superalimentelor este cea mai buna solutie pentru a avea un stil de viata sanatos si un organism plin de energie. Pe langa aceste beneficii, superalimentele, avand un continut foarte redus de calorii, sunt utilizate cu success in curele de slabire, dar si pentru detoxifierea organismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *